Akupunktio

Kiinalainen lääketiede on oppi terveyden ylläpitämisestä, sairauksien syistä, ehkäisemisestä ja hoidosta.
Kiinalaisessa lääketieteessä asiakasta tutkitaan kiinalaisen lääketieteen teorioiden mukaisesti. Hoitomenetelmiä on erilaisia ja kaikissa pyritään hoitamaan itse oiretta sekä taustaa, joka on johtanut oireisiin. Erona länsimaiseen lääketieteeseen ovat diagnotisointimenetelmät sekä käytettävät hoitomuodot.

Akupunktio on perinteisen kiinalaisen lääketieteen eniten käytetty menetelmä länsimaissa. Akupunktio toimii sekä hoitona, että ennaltaehkäisynä monenlaisiin oireisiin ja vaivoihin, Akupunktiolla vaikutetaan kehon meridiaaneilla olevien akupunktiopisteiden kautta sisäelinten energeettiseen järjestelmään ja pystytään tasapainottamaan erilaisia häiriötiloja.

Moderni tiede selittää akupunktion neulojen pistelyksi, joka aktivoi hermostoa vapauttamaan kemikaaleja lihaksistossa, selkäytimessä ja aivoissa. Nämä kemikaalit joko estävät kivun tunnetta tai laukaisevat toisten kemikaalien ja hormonien vapautumisen, mikä vaikuttaa puolestaan kehon omaan sisäiseen säätösysteemiin.

Akupunktion aikaansaama parantunut energia ja biokemiallinen tasapaino kiihdyttävät kehon luonnollista parantumismahdollisuutta, sekä edistävät sen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia.

Akupunktiohoidoissa käytä menetelminä pääasiassa neuloja sekä imukuppihierontaa / liukukuppausta ja lisähoitoinakorva-akupunktiota, verikuppauksta ja akupainantaa, tuinaa eli akupisteiden ja meridiaanien käsittelyä, moksausta eli lämpöhoitoa, enulavasarointia sekä tulineulausta.

Esimerkiksi selän ja hartiaseudun kuiva- ja liukukuppaus on tehokas hoitomuoto lihasjäykkyyden poistamiseen ja aineenvaihdunnan lisäämiseen. Akupunktio on hyvä apu mm. päänsäryn, migreenin, selkävaivoijen kuten iskiaksen hoidossa, stressin lievittämisessä, niska- ja hartia-alueiden vaivoissa, unettomuuden hoidossa ym.

Kasvoakupunktio/Anti-age-akupunktio parantaa kasvojen alueen neste-, veren- ja energiankiertoa, lisää kollageenin muodostusta sekä tekee kasvoista sileämmät ja virkistyneemmät. Kasvoakupunktiossa kasvojen, vartalon ja korvan akupunktiopisteitä stimuloidaan ohuilla neuloilla ja akupistepainannalla. Näin hoidettaessa verenkierto elpyy, aineenvaihdunta vilkastuu ja iho saa tarvittavaa ravintoa enemmän. Lisäksi kollageenin uusiokasvu kiihtyy. Terve hohto palautuu iholle ja ihon kimmoisuus palautuu.

Hoito parantaa ihon väriä ja kosteuttaa lisäämällä kollageenin tuotantoa. Se poistaa pieniä juonteita ja ryppyjä ja madaltaa syviä, sekä kiinteyttää ihoa. Hoito ennaltaehkäisee iän tuomia muutoksia ja poistaa iholta stressin aiheuttamia vaikutuksia. Kasvoakupunktio helpottaa myös aknea, ihon kuivuutta, purentahäiriöitä ja kireitä niska-hartiaseudun lihaksia. Lisäksi hoidossa pyritään koko kehon hyvinvointiin. Kauneutta rajoittavia tekijöitä ovat mm. häiriöt ruoansulatuksessa, nukkumisessa, kuukautisissa, mielessä (stressi). Samalla hoitokerralla pyritään ennaltaehkäisemään ja hoitamaan myös muita vaivoja.

Kasvoakupunktiohoitoa tehostetaan BYAS kiinteytyshoidolla: BYAS (Bionic Youth Activating System) on luonnonmukainen ja turvallinen menetelmä kasvojen ihon kiinteytykseen. Laitteessa käytetään patentoitua MST-teknologiaa, joka sisältää ohjelmat iontoforeesille, sähköiselle lihasstimulaatiolle (EMS, Electrical Muscle Stimulation) sekä radiotajuusteknologialle (RF, Radio Frequency). Perinteisten kosteusvoiteiden ongelma on se, että ne vaikuttavat vain ihon pinnalla, jolloin myös niiden vaikutukset jäävät hyvin vähäisiksi ja lyhytaikaisiksi. Jotta ihon kuntoon voidaan vaikuttaa tehokkaasti, täytyy päästä pintaa syvemmälle. Iontoforeesin avulla vaikuttavat aineet, kuten hyaluronihappo, saadaan imeytettyä ihon syvempiin kerroksiin, jossa aineet kosteuttavat pitkävaikutteisesti ihoa ja edistävät esim. kollageenin uudistumista. Säännöllisesti hoidettuna BYAS laitteella kasvoille saadaan kohottava vaikutus, rypyt vähenevät, ja ihon luontainen kosteustasapaino paranee merkittävästi.

Detox – laihdutusakupunktio on tehokas, luonnollinen ja kokonaisvaltainen tapa kehon kiinteyttämiseen ja painonhallintaan. Hoidossa aktivoidaan kehon aineenvaihduntaa ja autetaan vatsan toimintaa, jolloin ruoansulatus toimii paremmin. Akupunktiohoito (akupunktioneulat sekä sähköakupunktio) häivyttää rasvaa ja selluliittia syvemmältä kehosta, suoliston ympäriltä sekä vatsan ja/tai reisien alueelta. Paino vähentyy luonnollisesti asteittain, elastisuus lisääntyy, keho kiinteytyy sekä selluliitin määrä vähenee. Hoito myös rentouttaa mieltä, jolloin nälän tunne vähenee. Oikean ruokavalion ja liikunnan ohella akupunktio on hyvä täydentävä hoitomuoto laihduttamisen ja kiinteytyksen apuna.

Hierontahoidot

Kuivakuppaus – imukuppihieronta
Kuiva- ja liukukuppaus eli imukupilla tehtävä hieronta on tehokas hoitomuoto lihasjäykkyyden poistamiseen ja aineenvaihdunnan lisäämiseen selän alueella. Hoito puhdistaa kehoa aktivoimalla imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa sekä poistaa kuona-aineita. Imukuppihieronnassa kuppiin saadun alipaineen avulla hierotaan liuttamalla kuppia ja pitämällä kuppia paikallisesti selässä kipupisteen päällä. Imukuppihieronnassa keho ja mieli rentoutuvat ja iho saattaa tuntua hoidon jälkeen pitkään lämpimältä, sillä verenkierto vilkastuu hoidetulla alueella. Hoito voidaan tehdä myös akupunktiohoidon yhteydessä.

Jalkojen selluliitti-imukuppihieronta
Selluliittihieronta poistaa tehokkaasti selluliittiä reisien alueelta sekä poistaa turvotusta ja lisää imunestekiertoa. Imukuppihieronnassa kuppiin saadun alipaineen avulla hierotaan liuttamalla kuppia jalkojen alueella ja erityisesti niiden ongelmakohdissa. Hoito tasoittaa selluliitin aiheuttamaa epätasiaista ihoa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Imukuppihieronnassa keho ja mieli rentoutuvat ja iho saattaa tuntua hoidon jälkeen pitkään lämpimältä, sillä verenkierto vilkastuu hoidetulla alueella. Hoitoa tehostetaan Frantsilan luomuyrttitilan selluliittiä ja kuona-aineiden poistoa edistävällä aromaterapeuttisella kiinteyttävällä voiteella. Sarjahoitona saavutetaan parhaat tulokset.

Kuumakivihieronta
Kuumakihieronta on mieltä ja lihaksia rentouttavaa. Hieronta on mahdollista yhdistää eri hoitoihin.

Neulattomat hoidot
Kiinalaisen lääketieteen hoitoja voi saada myös neulattomana. Eri menetelminä ovat kuivakuppaus, liukukuppaus, akupainanta, tuina eli akupisteiden ja meridiaanien käsittely sekä moksaus eli lämpöhoito. Esimerkiksi selän ja hartiaseudun kuiva- ja liukukuppaus on tehokas hoitomuoto lihajäykkyyden poistamiseen ja aineenvaihdunnan lisäämiseen. Hoitoon voi yhdistää myös kiinteyttäviä kasvohoitoja.

Rentoutushoidot
Rentoutushoito auttaa tasapainottamaan kehon ja mielen toimintoja. Hoito helpottaa mm. lihasjännityksiä, auttaa univaikeuksissa sekä erilaisissa stressitiloissa. Rentoutushoito usein myös parantaa keho- ja itsetuntemusta. Rentoutushoidon vaikutus ja kokemus on aina yksilöllinen. Myös rentoutushoitomuoto on yksilöity asiakkaan tarpeiden mukaan.

Rentoutuksesssa käytetään lisänä ja tehosteena kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja, mutta hoidon voi tehdä myös pelkkänä rentoutushoitona. Rentouttavan akupunktiohoidon avulla voidaan hoitaa erilaisia vieroitustiloja mm. tupakasta ja alkoholista vieroittamiseen.

Lisäksi käytän hoidoissani jalkakylpyä, jalkahauteita sekä jalkahierontaa, lämpöterapiahauteita, kuumakiviä sekä Frantsilan luomuyrttitilan yrttitippoja.