kesäkuu 11, 2016

Vedenpuhdistus

Aquaphor Prestige ja Modern.jpg

Vesi on välttämätön elämälle – hyvän olon ja terveellisen elämän perusta ja käyttämämme veden laatu vaikuttaa suoraan terveyteen. Veden laatu voi huonontua mm. sen kemiallisen käsittelyn, verkostossa viipymisen tai vesijärjestelmän rakenteellisten tai käytön ongelmien vuoksi. Puhdasta juomavetta pidetään Suomessa itsestäänselvyytenä, mutta esimerkiksi helle saattaa aiheuttaa yllättävän riskin juomaveden laadulle, veden virtaussuunnat muuttuvat ja raakaveteen voi joutua bakteereja. Suomessa veden emäksisyyttä nostetaan lipeällä vesiputkien korroosion vähentämiseksi ja klooria lisätään sen vuoksi, että vesi ei pilaantuisi putkissa matkalla puhdistamolta kuluttajalle. Pääkaupunkiseudulla vesijohtoveden kokonaiskloorin määrä voi olla jopa puoli prosenttia kuutiota kohden, eli yhdessä vesikuutiossa voi olla viisi litraa klooria. Kloori säilyy paremmin kylmässä kuin lämpimässä vedessä, siksi klooripitoisuus on usein talvella suurempi kuin kesällä.
Huipputehokkaalla nanokuitusuodattimella varustetut Aquaphor vedenpuhdistimet poistavat tehokkaasti kraana- ja kaivovedestä siihen kuulumattomat maut, hajut, sakat (ruoste, hiekka, savi, siitepöly), raskasmetallit, kemikaalit, petrokemikaalit, tuholaismyrkyt, lannoitejäämät ja lääkeaineet. Puhdistimissa käytettävä edistyksellinen nanohiilikuitusuodatin (Aqualen) päästää lävitseen vain lähes puhdasta vettä. Suodattimen kuiturakenne on niin hienojakoinen, että vain vesimolekyylin on helppo päästä suodattimen läpi, kun taas epäpuhtaudet jäävät siihen kiinni. Mitkään vedenpuhdistuslaitokset eivät pysty suodattamaan käyttövedestä pois esim. siinä olevia lääke- ja hormonimääriä, joten juomavesi kannattaa puhdistaa huolella vielä kotona ennen sen nauttimista. Ihmiset tottuvat veteen, jota normaalisti juovat, vaikka se ei olisikaan puhdasta ja lopulta eivät huomaa eroa ennen kuin ottavat monivaiheisen puhdistuksen Aquaphor vedensuodattimilla käyttöön. Eron huomaa parin kolmen viikon kuluttua, kun elimistö on riittävästi ”kyllästynyt” puhtaalla luonnollisella vedellä, jonka pH arvo on myös normaali.
 
Aquaphor™ vedensuodatuksen edut, muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna: 

Nanoteknologiaan perustuva patentoitu suodatin puhdistaa monta kertaa tehokkaammin
Tuotteet ovat testattu ja sertifioitu EU:ssa käytettäviksi ja elintarvikelaatuisiksi, BPA vapaita
Yli 14,5 Miljoonaa perhettä ympäri maailmaa ovat valinneet Aquaphor  tuotteen
Suodatuslaatuvertailujen mukaan Aquaphor on huomattavasti tehokkaampi kuin kilpailevat tuotteet. Aquaphorin suodattimet perustuvat nanokokoiseen kuituteknologiaan (Aqualen TM), joka aikaansaa perinteisiin hiili- ja mikroraesuodattimiin verrattuna ylivoimaisen suuren vesikontaktipinnan: virtaava vesi koskettaa tutkimusten mukaan 33 kertaa enemmän suodatinmateriaaleja perinteisiin suodattimiin verrattuna.

  • Juomaveden lääkejäämät ovat terveysuhka. Tämä riski on etenkin etelän kaupungeissa, joiden juomavesi otetaan ylävesistöistä, joihin myös kaupunkien jätevedet lasketaan. Hormonit, antibiootit ja lääkejäämät suodattuvat erittäin tehokkaasti 99 -100%:sti.  Lue lisää oheisesta artikkelista.
  • Useilla paikkakunnilla Suomessa kaivoveden radonpitoisuus on suuri. Radon on hajuton, väritön ja mauton radioaktiivinen kaasu, joka on terveysriski sekä hengitettynä että veden mukana juotuna. Aquaphor suodattaa vedestä radonin 60-70%:sti. Lisätietoja radonista ja sen haitallisuudesta Säteilyturvakeskuksen sivuilta.
Aquaphor™ tuotteet:
  • Aquaphor Prestige vesikannun suodattimen vedenpuhdistuskapasiteetti on 300 litraa / kolme kuukautta. Kannussa oleva mittari sekä kuukausikalenteri kertovat suodattimen vaihdosta. Tyylikäs vesikannu on valmistettu suomalaisesta muovista Euroopassa. 
  • Aquaphor Modern on kotitalouden käyttöhanaan liitettävä juomavedensuodatin. Suodatinlaite liitetään helposti esimerkiksi keittiöhanan juoksutusputken päähän. Suodattimien vaihtoväli on noin 4000 litraa / puoli vuotta. 
Suosittelemiani Aquaphor Prestige kannua sekä kraanaan liitettävää Aquaphor Modern vedensuodatinta on mahdollista ostaa yhteistyökumppaniltani Aqva Finland Oy:stä. Tuotteista saa 5% alennusta antamalla koodin Terveyshoidot  Aqva Finland Oy:n verkkokaupassa. Koodilla Terveyshoidot10 saa 30.6.2017 mennessä tilatuista tuotteista 10%:n alennuksen.
Katso myös Aquaphor teknologian esittelyvideo siitä miksi se toimii paremmin:

Eri vedensuodatinkannujen vertailu, jossa näkee hyvin Aquaphorin suodatustehokkuuden mm. Brita kannuun verrattuna:
Suodatinkannujen vertailu Aquaphor.jpg
Juomaveden lääkejäämät ovat terveysuhka. Aquaphor suodattimilla saa juomavedestä poistettua suurimman osan lääke- ja hormonimääristä. Lue lisää oheisesta artikkelista. 
Suomen miljariden eurojen arvoinen vesijohtoverkosto uhkaa rapautua riittämättömän peruskunnostuksen vuoksi ja siksi yli neljä kymmenestätuhannesta suomalaisesta sairastuu vuosittain vesijohtovedestä saamaan infektioon. Vesivälitteiset epidemiat tulevat todennäköisesti lisääntymään tulevaisuudessa, siksi on erittäin tärkeää puhdistaa talousvesi viimeistään kotona. Lue lisää oheisesta artikkelista.